Στο πλαίσιο της εξαγωγικής στρατηγικής της ΣΙΔΕΝΟΡ και της ενίσχυσης των προϊόντων της με νέα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, η εταιρία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό την υπογραφή συμφωνίας τεχνικής υποστήριξης μεταξύ της θυγατρικής της, σε ποσοστό 100%, στη Βουλγαρία STOMANA INDUSTRY ΑΕ και της Ιαπωνικής DAIDO STEEL Co. Ltd.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη από τη DAIDO STEEL για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπάρχουσας δραστηριότητας των Ειδικών Χαλύβων (SBQ) στη STOMANA INDUSTRY ΑΕ, στοχεύοντας βιομηχανικούς κλάδους, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απαιτεί χάλυβες υψηλής ποιότητας, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού δημιουργίας κενού στο ρευστοποιημένο χάλυβα.

Η DAIDO κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς ειδικών χαλύβων παγκοσμίως. Επιπλέον, η DAIDO παρέχει υπηρεσίες και λύσεις για ένα ευρύ φάσμα κλάδων και εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών και μαγνητικών υλικών, στην κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, αλλά και πρωτοπόρων υλικών (κοκκοποιημένα μέταλλα, υπερκράματα κλπ.).

Με τη συνεργασία αυτή, η STOMANA INDUSTRY ΑΕ, η μόνη χαλυβουργία στη Βουλγαρία με τεχνολογία ηλεκτρικού κλίβανου, με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή χάλυβα και συνεχείς επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό και στην ανάπτυξη τεχνολογίας, στοχεύει να γίνει ένας βασικός προμηθευτής ειδικών χαλύβων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ένας αξιόπιστος εταίρος της DAIDO σε μια στρατηγική γεωγραφική περιοχή.