Στο πλαίσιο της εξαγωγικής στρατηγικής του Ομίλου Σιδενόρ και της ενίσχυσης των προϊόντων του με νέα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, η Εταιρία προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας τεχνικής υποστήριξης μεταξύ της θυγατρικής της, σε ποσοστό 100%, στη Βουλγαρία Stomana Industry και της ιαπωνικής Daido Steel Co Ltd.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη από την Daido Steel για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπάρχουσας δραστηριότητας των ειδικών χαλύβων (SBQ) στη Stomana Industry στοχεύοντας βιομηχανικούς κλάδους, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εγκατάσταση και λειτουργία εξειδικευμένου εξοπλισμού για την ανάπτυξη των ειδικών χαλύβων.
Η Daido Steel κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς ειδικών χαλύβων παγκοσμίως. Επιπλέον, η Daido Steel παρέχει υπηρεσίες και λύσεις για ένα ευρύ φάσμα κλάδων και εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών και μαγνητικών υλικών, στην κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, αλλά και πρωτοπόρων υλικών (κοκκοποιημένα μέταλλα, υπερκράματα κ.λπ.).
Με τη συνεργασία αυτή, η Stomana Industry, η μόνη χαλυβουργία στη Βουλγαρία με τεχνολογία ηλεκτρικού κλίβανου, με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή χάλυβα και συνεχείς επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό και στην ανάπτυξη τεχνολογίας, στοχεύει να γίνει ένας βασικός προμηθευτής ειδικών χαλύβων στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη.